Επιστολή της Κ.Σ.Ε. στον Πρωθυπουργό – Ζητάμε την παρέμβαση σας για να αποκατασταθεί ο μεροληπτικός και περιφρονητικός τρόπος που αντιμετωπίζεται το Κυνήγι


19/01/2021

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

όταν στις 31 – 5 – 2018, ζητήσατε από το Δ.Σ. της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος να σας συναντήσει, προκειμένου να διαμορφώσετε ιδία άποψη για τα προβλήματα, τις θέσεις και τις προτάσεις της κοινωνίας των κυνηγών, ένα μόνο πράγμα σας είχαμε ζητήσει και για ένα είχατε δεσμευθεί εσείς προσωπικά: Απαίτηση της κοινότητας των κυνηγών και των Οργανώσεων τους ήταν να συνυπολογίζονται, να «ακούγονται» και να μην περιφρονούνται, πριν από τη λήψη αποφάσεων που τους αφορούν.

Αυτή σας η δέσμευση, όμως, έχει αθετηθεί πολλάκις από την κυβέρνηση σας μέχρι σήμερα, με τρόπο που εξάντλησε την υπομονή μας.
Το ίδιο «εξαντλημένο» είναι και το επιχείρημα που παραπέμπει σε ανάγκες αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς ακόμα και η ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει εισηγηθεί την υπό όρους άρση αυτής της απαγόρευσης, αλλά ούτε και αυτή λαμβάνεται υπόψη από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες.
Οι 180.000 κυνηγοί της χώρας και οι Οργανώσεις τους, θεωρούν ότι όλη αυτή η τακτική της κυβέρνησης, ενσωματώνει και εκφράζει χαρακτηριστικά μεροληψίας εις βάρος τους.
Πρόκειται για μία εμμονική τακτική που παραβιάζει την κοινή λογική, αδιαφορεί για τα επιστημονικά και ιατρικά δεδομένα διεθνώς, αλλά, κυρίως, υπονομεύει τα ενιαία κριτήρια του κοινωνικού διαλόγου.

Στις άλλες χώρες της Ε.Ε. και της Ευρώπης γενικότερα, το κυνήγι αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται ως μία δραστηριότητα που ΔΕΝ μπορεί να προκαλέσει συνθήκες διακινδύνευσης της δημόσιας υγείας, ή να ενοχοποιηθεί για τη διασπορά του κορωνοϊού.
Παντού, εκτός από τη δική μας χώρα, οι κυνηγοί εξαιρούνται από τα οριζόντια μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων.
Σε μία ύστατη προσπάθεια, ζητάμε τη δική σας παρέμβαση για να αποκατασταθεί αυτός ο μεροληπτικός και περιφρονητικός τρόπος που αντιμετωπιζόμαστε.
Σε αυτό το πλαίσιο και για τη καλύτερη δική σας ενημέρωση, η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας ζητάει την ευκαιρία μίας συνάντησης μαζί σας, τις αμέσως κιόλας επόμενες ημέρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ