Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες της Γ΄Κ.Ο.Π.


06/06/2024

Την Κυριακή 02 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εξ αναβολής ετήσια τακτική γενική συνέλευση και οι αρχαιρεσίες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στο ξενοδοχείο «MY WAY» στην Πάτρα με τη συμμετοχή ΟΛΩΝ των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων της Πελοποννήσου και των νήσων Κεφαλληνίας, Ζακύνθου και Ιθάκης.

Ο πρόεδρος κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων για την καθολική παρουσία τους η οποία όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «αποδεικνύει στο έπακρο το ενδιαφέρον των κυνηγετικών μας συλλόγων για το μέλλον του κυνηγίου αλλά και για την συμμετοχή τους στις δράσεις και τις ενέργειες που οφείλουμε όλοι μαζί να κάνουμε για να προστατεύσουμε και να αναδείξουμε το ελεύθερο παραδοσιακό μας κυνήγι». Στην συνέχεια ο πρόεδρος αναφέρθηκε και ανέπτυξε τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του προηγούμενου έτους σημειώνοντας ιδιαίτερα ότι η Ομοσπονδία μας «κατάφερε να μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης και προόδου η οποία ομολογουμένως πλέον αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της κυνηγετικής δραστηριότητας, γεγονός για το οποίο μπορούμε όλοι μας να είμαστε υπερήφανοι για το έργο και τις δράσεις τις σε όλα τα επίπεδα».

Επίσης, στην Γενική Συνέλευση παραβρέθηκε ο Διευθυντής της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών κος Τοκατλίδης Αλέξανδρος ο οποίος εξήρε αφενός την άψογη συνεργασία που έχει η υπηρεσία με την Ομοσπονδία και αφετέρου την εξαίρετη οικονομική διαχείρισή της, ενώ σημείωσε ιδιαίτερα την ικανοποίησή του για την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων.

Ιδιαίτερη δε μνεία έγινε από τον πρόεδρο κο Γραμματσούλια στην νέα δράση την οποία πρόσφατα ανέλαβε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή μέσα από την σύσταση δύο Ειδικών Μονάδων Ανίχνευσης Δηλητηριασμένων Δολωμάτων τονίζοντας ότι η δράση των Ειδικών Μονάδων είναι πάρα πολύ σημαντική για την καταπολέμηση του άνανδρου περιβαλλοντικού εγκλήματος της τοποθέτησης των δηλητηριασμένων δολωμάτων, από τα οποία πολλοί κυνηγοί μέλη μας έχουν υπάρξει θύματα, χάνοντας μέσα από τα χέρια τους σε μια στιγμή τους σκύλους συντρόφους τους.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν οι προτάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων των Κυνηγετικών Συλλόγων για την νέα κυνηγετική περίοδο καθώς επίσης εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός απολογισμός έτους 2023 και ο προϋπολογισμός έτους 2024.

Τέλος, με την ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών το νέο διοικητικό συμβούλιο που προέκυψε κατά σειρά εκλογής αποτελείται από τους: Γραμματσούλιας Παναγιώτης ο οποίος έλαβε 47 ψήφους από τους 48 Κυνηγετικούς Συλλόγους που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία, ενώ ένας ψήφος ήταν άκυρος, λαμβάνοντας το απόλυτο 100% της προτίμησης του σώματος της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Ακολούθησαν με 34 ψήφους ο κ. Κατσαρελάς Νίκος, με 32 ψήφους ο κ. Αναστασόπουλος Σπύρος, με 31 ψήφους οι κ.κ. Κατριβέσης Ασημάκης και Κωνσταντόπουλος Αλκιβιάδης, με 30 ψήφους ο κ. Παπανδρέου Κωνσταντίνος και με 23 ψήφους ο κ. Παπαδάτος Ανδρέας. Για την ελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν με 42 ψήφους ο κ. Αλεξόπουλος Γεώργιος και με 39 ψήφους ο κ. Κιντής Μάριος.

Ο πρόεδρος κος Γραμματσούλιας Παναγιώτης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των Κυνηγετικών Συλλόγων για την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του, επισημαίνοντας ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου θα συνεχίσει με το ίδιο σθένος να αγωνίζεται για την υπεράσπιση του Ελεύθερου και Παραδοσιακού Ελληνικού κυνηγίου καθώς έχουμε ιερή υποχρέωση να το παραδώσουμε αλώβητο στα παιδιά μας, όπως ακριβώς το κληρονομήσαμε…!!!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ