Η Κ.Σ.Ε. στη Γενική Συνέλευση της FACE


04/11/2022

Δια του Προέδρου της κ. Γιώργου Αραμπατζή εκπροσωπήθηκε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος στη Γενική Συνέλευση της FACE (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για το Κυνήγι και τη Διατήρηση της φύσης) που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, δίνοντας την ευκαιρία στους επικεφαλής των Κυνηγετικών Οργανώσεων όλης της Ευρώπης να συντονίσουν τη δράση και τα επόμενα βήματά τους, ώστε η φωνή των κυνηγών να γίνει πιο ισχυρή, τόσο στα κέντρα λήψης των αποφάσεων της Ε.Ε., όσο και από τις εθνικές κυβερνήσεις των χωρών μελών.

Η φετινή Γενική Συνέλευση συνέπεσε με την 45η επέτειο από την ίδρυση της FACE, δίνοντας και έναν πανηγυρικό τόνο στη συγκέντρωση των αντιπροσωπειών από 37 Εθνικές Κυνηγετικές Ομοσπονδίες της Ευρώπης.

Εκπροσωπώντας θεσμικά περισσότερους από 7 εκατομμύρια κυνηγούς, οι συμμετέχοντες στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της FACE, έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα προς την πολιτική τάξη των Βρυξελλών και συντόνισαν τη στρατηγική των Κυνηγετικών Οργανώσεων της Ευρώπης για το 2027 και τα επόμενα χρόνια. Επίσης, έγινε συνάντηση με τον Πρόεδρο της διακομματικής επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για το κυνήγι, με θέμα τις νέες ευκαιρίες για τη διατήρηση των πτηνών στην Ε.Ε.

Επιδιώκοντας μία Ευρώπη πλούσια σε βιοποικιλότητα και ευκαιρίες για κυνήγι, κεντρικός στόχος των εργασιών ήταν να γίνει η φωνή των κυνηγών πιο ισχυρή και αποτελεσματική, τόσο στο επίπεδο της κοινωνίας, όσο και έναντι των ευρωπαϊκών θεσμών, όπως η Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ιδιαίτερα σημαντικό ήταν πως η Γενική Συνέλευση συνέπεσε με την κορύφωση της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας (www.SignForHunting.com) υπέρ του κυνηγίου που έχει ξεκινήσει η FACE, κατορθώνοντας μέσα σε λίγους μήνες να συγκεντρώσει 200.000 υπογραφές πολιτών, που ζητούν να τερματιστεί η αναίτια ενοχοποίηση του και να αναγνωριστεί η αξία του ως κοινού πολιτιστικού αγαθού σε όλη την Ευρώπη.

Πρόκειται για μία εξωστρεφή εκστρατεία, που από τη μία επιτρέπει στους κυνηγούς να μιλήσουν και να ακουστούν, και από την άλλη πιέζει τους φορείς χάραξης πολιτικής των Βρυξελλών να αλλάξουν πορεία και να συνεργαστούν με τις Κυνηγετικές Οργανώσεις.

Σε παρέμβαση του κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο Πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. κ. Γ. Αραμπατζής επικεντρώθηκε στις εξελίξεις γύρω από το τρυγόνι, αλλά και τις συνέπειες που έχει ο ραγδαία αυξανόμενος πληθυσμός του λύκου στη χώρα μας.

Η ομιλία του κ. Αραμπατζή προκάλεσε αίσθηση, ιδίως ως προς το τρυγόνι, καθώς η Ελλάδα είναι από τις ελάχιστες χώρες της Ε.Ε. όπου το κυνήγι του είδους εξακολουθεί να υφίσταται, χάρη στις διαχειριστικές προτάσεις που έγκαιρα υπέβαλε η Κ.Σ.Ε. προς τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές αρχές, σε συνδυασμό με την ολοκληρωμένη δέσμη διαχειριστικών μέτρων που εφαρμόζονται στην Ελλάδα τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Όπως αποδείχθηκε, πάντως, οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της FACE προκάλεσαν το ενδιαφέρον της πολιτικής τάξης των Βρυξελλών, καθώς ένα πλήθος ευρωβουλευτών και εκπροσώπων της Κομισιόν επιδίωξαν και είχαν επαφές με την ηγεσία της κυνηγετικής κοινότητας της Ευρώπης. Ανάμεσα σε αυτούς και ο επικεφαλής της ευρωομάδας της Ν.Δ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας τόσο με τον κ Αραμπατζή, όσο και με το προεδρείο της FACE.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Γ. ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ