Λαθροθήρας παραβίασε την καραντίνα για να πάει για λαγό…


01/04/2020

Δυστυχώς, ακόμα ένα κρούσμα λαθροθηρίας και μάλιστα με τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού σε πλήρη ισχύ, αυτή τη φορά στο Ρέθυμνο.
Πιο συγκεκριμένα ξημερώματα της Τρίτης οι θηροφύλακες της Α΄ΚΟΚΔΚ περιπολούσαν στην περιοχή του Αμαρίου και εντόπισαν ένα άτομο να κινείται πεζό, με χρήση προβολέα, σε έκταση μεταξύ του Πλατάνου και της Λοχριάς. Παρακολούθησαν τις κινήσεις του για 2 ώρες περίπου, ώσπου τελικά κατάφεραν να το προσεγγίσουν και να τον ελέγξουν.

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ένας λαγός, μια καραμπίνα, 16 φυσίγγια, ένας προβολέας και ένα σακίδιο, τα οποία κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στο Α.Τ. Ρεθύμνου όπου κρατήθηκε μέχρι την επόμενη μέρα, όταν μ’ εντολή του εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος.
Στο μεταξύ η Αστυνομία του επέβαλλε πρόστιμο 150 ευρώ για την παραβίαση της καραντίνας λόγω του Covid-19.
Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, στη συνέχεια μετέβησαν στη Δ/νση Δασών Ρεθύμνου για την υποβολή πρωτοκόλλου μήνυσης για την παράνομη θήρα λαγού τη νύχτα με χρήση προβολέα και για την καραμπίνα η οποία μάλιστα δεν έφερε μειωτήρα.
Ευτυχώς ακόμα και αυτές τις δύσκολες ώρες η θηροφυλακή των Κυνηγετικών Οργανώσεων κάνει σωστά και απρόσκοπτα τη δουλειά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ