Συνάντηση της Κ.Σ.Ε. με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ν. Ταγαρά


28/09/2020

Συνάντηση της Κ.Σ.Ε.
με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Ν. Ταγαρά
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Την πρώτη της συνάντηση με τον νέο Υφυπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας – αρμόδιο για θέματα Δασών και Θήρας – κ. Νικόλαο Ταγαρά, είχε την Τετάρτη το απόγευμα αντιπροσωπεία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τους κκ. Γ. Αραμπατζή, Φ. Τρακάκη και Ν. Σταθόπουλο.
Η συνάντηση των δύο πλευρών έγινε σε εξαιρετικά φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, επεκτεινόμενη σε βάθος και ουσία για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την κυνηγετική δραστηριότητα και το φυσικό περιβάλλον στη χώρα μας.
Η Συνομοσπονδία, άλλωστε, είχε φροντίσει πριν από τη δια ζώσης συνάντηση να ενημερώσει τον Υφυπουργό για όλα τα ανοιχτά θέματα και τις εκκρεμότητες που αφορούν την κοινωνία των κυνηγών, ενώ ο ίδιος ο κ. Ταγαράς επιβεβαίωσε ότι έχει απόλυτη γνώση της «ατζέντας», καθώς η προηγούμενη θητεία και εμπειρία του στο ίδιο πόστο του Υπουργείου, διευκόλυνε κατά πολύ τον δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.
Ανάμεσα στα άλλα, η ηγεσία της Κ.Σ.Ε. παρέδωσε στον Υφυπουργό ένα πλήρως επεξεργασμένο νομικό σχέδιο, ώστε να αντιμετωπίζονται ακόμα πιο αποφασιστικά οι περιπτώσεις λαθροθηρίας, με την επιβολή προστίμων που θα ισχυροποιούν τον αποτρεπτικό ρόλο της θηροφυλακής και δεν θα αφήνουν «παραθυράκια» για την ατιμωρησία των δραστών, όπως συμβαίνει σε κάποιες περιπτώσεις σήμερα.
Επίσης, οι δύο πλευρές συζήτησαν επί μακρόν τρόπους χρηματοδοτικής ενίσχυσης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων στην ύπαιθρο, ενώ αναζητήθηκαν περισσότερο αποτελεσματικοί τρόποι συνεργασίας μεταξύ του κρατικού μηχανισμού και της κοινωνίας των κυνηγών, για την αντιμετώπιση της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων και τη διαχείριση του πληθυσμού του αγριόχοιρου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, επίσης, τα ζητήματα που αφορούν στη θήρα του τρυγονιού στις χώρες – μέλη της Ε.Ε, ο εθελοντικός ρόλος των κυνηγών σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, και η χάραξη ενός «οδικού χάρτη» που θα επιτρέψει στην Κυνηγετική Συνομοσπονδία και στο Υπουργείο τη στενότερη συνεργασία προς όφελος της άγριας ζωής της πατρίδας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ