Συνεργασία της Γ΄Κ.Ο.Π. με το Κρατικό Εκτροφείο του Δασαρχείου Καρπενησίου


16/06/2022

Την Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας με το Δασαρχείο Καρπενησίου επίσκεψη στο κρατικό εκτροφείο ορεινής πέρδικας περιοχής Βουτύρου Ευρυτανίας από τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κο Γραμματσούλια Παναγιώτη τον αντιπρόεδρο κο Παπανδρέου Κωνσταντίνο και τον ταμία κο Κατριβέση Ασημάκη.

Ως γνωστό στο ιδιόκτητο εκτροφείο της Ομοσπονδίας λειτουργεί μονάδα ορεινής πέρδικας η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της με γεννήτορες προερχόμενους από το εκτροφείο του Δασαρχείου Καρπενησίου. Η συνεχόμενη παροχή τεχνογνωσίας από την πολυετή πείρα των υπαλλήλων του κρατικού εκτροφείου καθώς η δύσκολη εκτροφή του είδους κρίνεται στις λεπτομέρειες, αποτελούν τον θεμέλιο λίθο για την ευδοκίμηση των προσπαθειών μας.

Στην παρούσα επίσκεψη εκτός από την ανταλλαγή απόψεων για τις ιδιαιτερότητες της εκτροφής της ορεινής πέρδικας, το κρατικό εκτροφείο παρείχε ένα μέρος από το πλεόνασμα των αυγών των γεννητόρων του, προκειμένου να ενισχύσουμε την παραγωγή του εκτροφείου της Ομοσπονδίας και ως εκ τούτου να έχουμε την δυνατότητα να καλύψουμε τις αυξανόμενες ανάγκες εμπλουτισμού των βιοτόπων της Πελοποννήσου. Θα θέλαμε δε να ευχαριστήσουμε θερμά τους εκπροσώπους του Δασαρχείου Καρπενησίου για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημά μας και ευελπιστούμε στην συνέχιση της άριστης συνεργασίας μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ