ΟΚΤΩ ΛΑΓΟΙ & ΤΡΙΑ ΖΑΡΚΑΔΙΑ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΑ ΛΑΘΡΟΘΗΡΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε.


18/09/2024

Ακόμα ένα δυνατό ράπισμα έδωσαν οι θηροφύλακες της Δ΄ Κ.Ο.Σ.Ε. στους λαθροθήρες ενεργώντας με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα καθήκοντος στην περιοχή της Φωκίδας.

Εδώ και αρκετές ημέρες είχαν φτάσει στα αυτιά των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος πληροφορίες για ομάδα λαθροθήρων που δραστηριοποιούνταν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Ναυπακτίας και Δωρίδας.

Οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες της Δ’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας με θέση εργασίας τη Ναύπακτο, το Λιδωρίκι και το Ευπάλιο, εκτελούσαν καθημερινά και αδιάληπτα περιπολίες με σκοπό να εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή. Χθες παρακολουθούσαν ένα αυτοκίνητο να κινείται σε δασικούς δρόμους τις τελευταίες βραδινές ώρες πριν τα μεσάνυκτα σε περιοχή της Δωρίδας. Όταν έπεσε η πρώτη τουφεκιά και ήταν πλέον σίγουροι ότι επρόκειτο για την ομάδα των λαθροθήρων που έκαναν λόγο οι καταγγελίες. Η παρακολούθηση συνεχίστηκε και οι θηροφύλακες άκουγαν συνεχώς πυροβολισμούς.

Μετά από αρκετή ώρα οι θηροφύλακες έστησαν μπλόκο σε ένα πυροφυλάκιο στην περιοχή Άγιος Θεόδωρος. Οι ύποπτοι όταν κατάλαβαν το μπλόκο, χωρίς δισταγμό, ανέπτυξαν ταχύτητα και εμβόλισαν το όχημα της θηροφυλακής προκαλώντας μεγάλες ζημιές και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των τριών θηροφυλάκων.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ευπαλίου και τελικά οι θηροφύλακες κατάφεραν μετά από καταδίωξη δέκα περίπου χιλιομέτρων να συλλάβουν δυο άτομα, 21 και 25 ετών, που επέβαιναν στο όχημα κοντά στο χωριό Πύργος Δωρίδας.

Τα δυο άτομα, λίγο πριν τη σύλληψη τους, πέταξαν τα λαθροθηρευμένα ζώα κάτι όμως που αντιλήφθηκαν οι θηροφύλακες και μετά από μικρή έρευνα εντόπισαν τρία σκοτωμένα ζαρκάδια και οχτώ λαγούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θηροφύλακες παρακολούθησαν το ύποπτο όχημα για περισσότερα από τριάντα χιλιόμετρα από τις 11 το βράδυ της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, για να συλλάβουν τελικά τους λαθροθήρες τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου.

Κατασχέθηκαν τα σκοτωμένα ζώα, τα μέσα λαθροθηρίας και οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ευπαλίου.

Αναφερόμενος στο περιστατικό λαθροθηρίας στην Δωρίδα, ο Πρόεδρος της Δ ́ΚΟΣΕ Νίκος Σταθόπουλος δήλωσε:

«Η Δ ́ΚΟΣΕ και οι θηροφύλακες της θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το θήραμα και τους κυνηγότοπους από παραβατικές συμπεριφορές. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένα φαινόμενο λαθροθηρίας εις βάρος του ενδημικού ή αποδημητικού θηράματος, ούτε και θα επιτρέψουμε οι κυνηγότοποι της Στερεάς Ελλάδας να αφεθούν στις ορέξεις οπλοφόρων «κρεατοσυλλεκτών» που δεν έχουν καμία σχέση με το κυνήγι».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ